OKS is sponsor van de Dag van het Kasteel in Overijssel

De Overijsselse Kastelen Stichting is jaarlijks sponsor van de Dag van het Kasteel in  Overijssel, dé dag waarop alle deelnemende kastelen de aandacht krijgen die zij verdienen. In 2022 werd deze bijzondere dag alweer voor de 15e keer georganiseerd. Deze editie vond plaats op 6 juni 2022 en droeg het thema ‘Een ramp is van alle tijden’.

Lees hier meer over de Dag van het Kasteel 2022.

Waar komt het thema vandaan?

Rampen.. Ze komen voor in alle soorten en maten. We hebben natuurlijk in 2020 kennisgemaakt met een heel nieuw soort rampjaar, door de komst van de coronapandemie. In 2021 kregen we te maken met nieuwe rampen, zoals de overstromingen die in ons land hebben plaatsgevonden.

In het verleden hebben ook veel rampjaren plaatsgevonden. Kastelen en landgoederen hebben door de eeuwen heen tal van deze rampen weten te doorstaan en het is mooi om daar eens bij stil te staan. Dat dit gebeurt tijdens de 15e editie van de Dag van het Kasteel is niet toevallig. In 2022 is het namelijk ook precies 350 jaar geleden dat hét Rampjaar plaatsvond in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, wat we nu natuurlijk kennen als Nederland. Kastelen en landgoederen hebben zich elk op een eigen wijze door diverse rampen uit de geschiedenis heen geslagen en hier zijn prachtige verhalen over te vertellen. Daar komt het thema ‘Een ramp is van alle tijden’ voor de Dag van het Kasteel 2022 vandaan.

Ervaar de Dag van het Kasteel zoals u het wilt

Op de Dag van het Kasteel zetten niet alleen kastelen de deuren open voor bezoekers, maar ook landgoederen ontvangen u graag. Jaarlijks zijn er tientallen deelnemende kastelen en landgoederen te bezoeken, verspreid door heel het land. U kunt op uw eigen manier deelnemen aan de Dag van het Kasteel. Zo kunt u zelf naar de deelnemende locaties van uw keuze reizen voor een bezoek, maar ook online kunt u nader kennismaken met de kastelen en landgoederen. U maakt hoe dan ook op een unieke manier kennis met de deelnemende locaties. De kosten verschillen per locatie. De OKS is sponsor van de Dag van het Kasteel in Overijssel.

Deelnemende locaties in de provincie Overijssel

  • Landgoed Nieuw Rande (Hotel Gaia) in Diepenveen
  • Huis Vilsteren in Vilsteren
  • Landgoed Singraven in Denekamp
  • Nijenhuis te Diepenheim in Diepenheim
  • Kasteel De Haere in Olst
  • Buitenplaats Spijkerbosch in Olst
  • Oldruitenborgh in Vollenhove
  • Landgoed Weleveld in Zenderen

Overijsselse Kastelen Stichting

T: 038-4213257
E: jacques.grasmeijer@hetoversticht.nl