OKS organiseert concerten met Het Britten jeugdorkest

Kastelen en landgoederen lenen zich uitstekend voor het organiseren van concerten. Nu we weer wat meer vrijheden hebben, en concerten weer mogen plaatsvinden volgens bepaalde maatregelen, zijn de eerste stappen gezet naar de organisatie van mooie concerten in de regio. Deze concerten worden verzorgd door Het Britten Jeugdorkest.

Samenwerkingen om weer te genieten van concerten

In opdracht van de Overijsselse Kastelen Stichting heeft Landschap Overijssel in samenwerking met Stichting Benjamin Britten Orkesten onlangs een concert georganiseerd en hiervoor landgoed de Horte in Dalfsen ter beschikking gesteld.
Hierdoor kon men op 27 juni 2021 genieten van dit prachtige landgoed in combinatie met een fantastisch live concert.

Het eerste concert was een succes!

Het allereerste live concert heeft dus inmiddels plaatsgevonden. Op 27 juni kon een fijn gezelschap weer van een echt concert genieten in de tuin van Landgoed de Horte in Dalfsen, dat door Landschap Overijssel wordt beheerd. Uiteraard moest er rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen, zoals dit ook voor toekomstige concerten geldt. Dit betekent dat het publiek niet groter mag zijn dan 50 personen, zodat er gepaste afstand kan worden gehouden. Daarnaast worden ook de toekomstige concerten georganiseerd in de buitenlucht voor een optimale veiligheid.

Programma van het eerste concert

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een ieder laten genieten van het eerste openluchtconcert in Dalfsen. In de prachtige omgeving speelden zij onder meer muziekstukken van componisten Astor Piazzolla, Myroslav Skoryk, Béla Bartók, Camille Saint-Saëns en Antonín Dvořák. Onder leiding van dirigente Loes Visser heeft Het Britten Jeugd Strijkorkest, dat al bestaat sinds 2007, de aanwezigen een prachtig concert aangeboden. Het motto van de jonge strijkers is ‘kwaliteit, warmte, bezieling en plezier’ en tijdens het concert hebben de talenten bewezen hier absoluut gehoor aan te geven. Het was een groot succes.

Meer concerten in de agenda

In opdracht van de OKS zullen er meer veilige, live concerten worden verzorgd door de jonge talenten van Het Britten Jeugd Strijkorkest. De concerten worden door de OKS gefinancierd. Wij kijken ernaar uit om meer van dit soort mooie kasteelconcerten mogelijk te mogen maken.

OKS organiseert concerten met Het Britten jeugdorkest
OKS organiseert concerten met Het Britten jeugdorkest
OKS organiseert concerten met Het Britten jeugdorkest

Overijsselse Kastelen Stichting

T: 038-4213257
E: jacques.grasmeijer@hetoversticht.nl